Glenns sveler

Serverar: 4-6 portioner

Den norska motsvarigheten till amerikanska pancakes. Ska enligt traditionen ätas med smör och getost, men jag föredrar en klick crème fraiche och sylt. Gott som frukost en lördagsmorgon när man har lite extra tid.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt
  • 500 g vetemjöl
  • 1 l Kefir
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ut hjorthornssaltet och bikarbonaten var för sig i ett par cm Kefir (använd vanliga glas). Blanda växelvis ner Kefir och mjöl i äggblandningen. När röran är slät blandas innehållet i de två glasen ner. Stek genast.
    2. En traditionell svele är ca 10 cm i diameter. Den steks i smör eller margarin i medelvarm panna eller på stekhäll. Ger ca 30 sveler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben