Mixa det smälta smöret med pepparkakorna, klä en springform med smeten och ställ kallt.
Vispa äggulorna tillsammans med philadelfiaosten, sockret och citronskalet/saften. Smält ner gelatinbladen med glöggen och vänd ner i ostsmeten.
Blanda med den lätt vispade grädden och vänd till sist försiktigt ner den hårt vispade äggvitan.
Häll upp smeten i springformen och ställ kallt tills den har stelnat.
Så här gör du den röda gelén:
Blötlägg ett gelatinblad.
Värm ca 1,5 dl glögg så att den blir ljummen.
Blanda ner gelatinbladet i glöggen.
Låt det svalna.
Ta fram den färdiga kakan ur kylen.
Bred ut glögg-gelén ovanpå.
Ställ tillbaka i kylen så att allt stelnar.
ska man inte ha den i frysen?
hur länge kan man ha den i kylen då?
Mvh Sara
marhil20 december 2009
Det behövs inte ha den i frysen, den behöver bara stå i kylen tills den kallnar och stelnar.
bjboman21 december 2012
Helt FANTASTISKT god adventskaka!!!
Våra gäster höjde denna kaka också till skyarna, en otroligt behaglig glöggsmak. Vi har bakat denna 3 gånger och LIKA god alltid.
Tack snälla för ett favvorecept, denna kommer bakas varje jul.
ska man inte ha den i frysen? hur länge kan man ha den i kylen då? Mvh Sara
Det behövs inte ha den i frysen, den behöver bara stå i kylen tills den kallnar och stelnar.
Helt FANTASTISKT god adventskaka!!! Våra gäster höjde denna kaka också till skyarna, en otroligt behaglig glöggsmak. Vi har bakat denna 3 gånger och LIKA god alltid. Tack snälla för ett favvorecept, denna kommer bakas varje jul.