Glöggcheesecake

Serverar: 8 portioner

Passar ju bra att bjuda på i advent.

Ingredienser

  • 140 g pepparkakor
  • 50 g smält smör
  • 2 blad gelatin, blötlagda
  • 2 äggulor
  • 125 g philadelfiaost
  • 75 g socker
  • 1/2 citron, skal och saft
  • 3 äggvitor, hårt vispade
  • 2 dl grädde, lätt vispad
  • 1 dl glögg
  • Instruktioner

    1. Mixa det smälta smöret med pepparkakorna, klä en springform med smeten och ställ kallt.
    2. Vispa äggulorna tillsammans med philadelfiaosten, sockret och citronskalet/saften. Smält ner gelatinbladen med glöggen och vänd ner i ostsmeten.
    3. Blanda med den lätt vispade grädden och vänd till sist försiktigt ner den hårt vispade äggvitan. Häll upp smeten i springformen och ställ kallt tills den har stelnat.
    4. Så här gör du den röda gelén: Blötlägg ett gelatinblad. Värm ca 1,5 dl glögg så att den blir ljummen. Blanda ner gelatinbladet i glöggen. Låt det svalna.
    5. Ta fram den färdiga kakan ur kylen. Bred ut glögg-gelén ovanpå. Ställ tillbaka i kylen så att allt stelnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    saragu 7 december 2009

    ska man inte ha den i frysen? hur länge kan man ha den i kylen då? Mvh Sara

    marhil 20 december 2009

    Det behövs inte ha den i frysen, den behöver bara stå i kylen tills den kallnar och stelnar.

    bjboman 21 december 2012

    Helt FANTASTISKT god adventskaka!!! Våra gäster höjde denna kaka också till skyarna, en otroligt behaglig glöggsmak. Vi har bakat denna 3 gånger och LIKA god alltid. Tack snälla för ett favvorecept, denna kommer bakas varje jul.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben