Glöggcheesecake

Serverar: 6-8 portioner

Mums

Ingredienser

  • Kakbotten
  • 100 g smör
  • 1 msk farinsocker
  • ½ msk kanel
  • 200 g digestivekex
  • Fyllning
  • 2 förpackningar Philadelphiaost naturell à 250 g
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Rivet skal av ½ citron
  • Glöggjelly
  • 2 dl konc svartvinbärssaft
  • 1 dl vatten
  • 1 påse glöggkryddor
  • 3 blad gelantin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner farinsocker och kanel. Krossa kexen och rör ner i blandningen. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten.
    2. Blanda ingredienserna till fyllningen till en slät massa. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter.
    3. Låt kakan svalna och ställ den sedan kallt.
    4. Koka upp vatten, saft och glöggkryddor. Låt stå och dra i 1 timme under lock. Sila av glöggen. Blötlägg gelantinet i kallt vatten i 5 minuter. Smält det sedan på svag värme. Vispa ner gelantinet i glöggen och låt den stelan till en trögflytande konsistens i kylen. Häll blandningen över kakan.
    5. Låt stå kallt tills jellyn stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    doris 23 december 2010

    Ser jättegod och festlig ut. Tänkte göra den till glöggmyset i kväll. Men... 2 förpackningar ost á 250g?? I min butik säljs bara 200 och 300 gram... Undrar vad det ska vara!? Jag får väl köra en av varje så blir det rätt vikt....

    bjboman 21 november 2012

    Vi har nu äntligen gjort denna suveränt goda kaka, men vi föredrar att äta den 3-4 dagar senare (om man kan hålla sig) efter baket då smaken verkligen kommer till sin rätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben