Glöggfudge

Serverar: 60 portioner

Fudge kan man variera i all oändlighet och det är en lite ovanlig variant på romrussinfudge.

Ingredienser

  • 5 dl strösocker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 75 g mörk choklad
  • 100 g russin
  • 3 msk starkvinsglögg
  • 100 g mandlar, skållade och skalade
  • Instruktioner

    1. Lägg russinen att dra i glöggen.
    2. Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Hacka dem fint.
    3. Klä en form ca 20x20 cm med bakplåtspapper. (En avlång bakform for limpor går också bra.)
    4. Blanda socker, mjölk, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på svag värme under omrörning tills allt socker har löst sig.
    5. Pensa med en fuktig pensel runt kanterna av kastrullen för att ta bort eventuella sockerkristaller.
    6. När det kokar, sluta röra i fudgen och låt den koka till 155 grader eller tills den håller för trådprovet. Det tar ca 20-40 minuter.
    7. Lägg i vaniljsockret och rör kraftigt med en träsked i 5 minuter eller tills smeten börjar tjockna och blir glanslös och matt.
    8. Blanda ner russin och mandlar i fudgen innan du häller upp den i den förberedda formen.
    9. Häll smeten i formen och släta till på ytan. Låt den svalna helt i rumstemperatur.
    10. Ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben