Glöggfudge

Serverar: 50-60 portioner

Året Runt nr 49

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ½ msk kakao
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 100 g hackad mörk choklad
  • 2 msk vinglögg
  • ½ tsk kanel
  • Instruktioner

    Häll grädden i en tjockbottnad gryta. Vispa ut kakaon i grädden. Tillsätt socker,sirap och smör. Koka upp och koka smeten tills temperaturen är 124 grader. Rör i choklad, glögg och kanel och rör till en slät smet. Häll i en form 22x22 cm, med bakpapper i botten. Låt fudgen kallna helt och skär den sedan ibitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben