Glöggkladdkaka

Serverar: 10 portioner

Överraska med en kladdkaka med smak av jul.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 4 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk vinglögg
  • Ev. florsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°.Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar. Lägg chokladen i smöret och rör tills den smälter.Vispa ägg och socker pösigt.Rör ner smörblandningen, mjölet och glöggen.Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant (23 cm i diameter). Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 25-30 minuter.Den ska fortfarande vara lös i mitten.Låt kakan kallna. Sikta ev. över lite florsocker. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben