Glöggkladdkaka med russin och choklad

Serverar: 8 portioner

Glögg och russin känns som givna smaksättare till julens kladdkaka. Chokladglasyr, pumpa- och granatäppelkärnor ger en vacker, såväl som knaprig och god vintertopping.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 4 ägg
  • 2½ dl rörsocker
  • ½ dl vinglögg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl ljusa russin
  • Glasyr
  • 50 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • Garnering
  • Pumpakärnor
  • Granatäppelkärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
    2. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och rör tills den smält. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladblandningen, glögg och sist mjölet som blandats med russinen.
    3. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna.
    4. Smält choklad och smör på svag värme till glasyren.
    5. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna. Strö över pumpa- och granatäppelkärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben