Glöggkladdkaka med russin och choklad
Glögg och russin känns som givna smaksättare till julens kladdkaka. Chokladglasyr, pumpa- och granatäppelkärnor ger en vacker, såväl som knaprig och god vintertopping.
Ingredienser
200 g smör
200 g mörk choklad, 70%
4 ägg
2½ dl rörsocker
½ dl vinglögg
2 dl vetemjöl
2 dl ljusa russin
Glasyr
50 g mörk choklad
50 g smör
Garnering
Pumpakärnor
Granatäppelkärnor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och rör tills den smält. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladblandningen, glögg och sist mjölet som blandats med russinen.
- Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna.
- Smält choklad och smör på svag värme till glasyren.
- Bred glasyren över kakan och pensla kanterna. Strö över pumpa- och granatäppelkärnor.
Liknande recept
Kommentarer (0)