Klickkakor med choklad och russin

Serverar: 90 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket goda kakor med choklad och russin i. Man kan naturligtvis variera genom att baka med mjölkchoklad eller mörk choklad (eller använda både och), och man kan ta bort russinen helt och hållet om man vill det. Ett tips är att små barn tycker brukar tycka bättre om kakorna när de görs med mjölkchoklad, medans mörk choklad ger en mer vuxen smak. Det man ska tänka på är att man ska forma små kakor, eftersom dem sväller rikligt i ugnen!

Ingredienser

  • 200 g margarin eller smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl russin
  • 50 valfri blockchoklad
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i hackade russin och finhackad blockchoklad.
    2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Rör ner lite i taget så går det lättare att röra.
    3. Klicka ut degen på smord plåt eller bakpappersklädd plåt med ett par teskedar. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben