Glöggmarmelad

Tid: 30 minuter

Jättegod marmelad med lite julig smak som passar bra till en bit ost och knäckebröd. Dessutom är den väldigt lättgjord och går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 250 g katrinplommon
  • 2 dl vatten
  • 2 dl rött vin
  • ½ dl socker
  • Ca ½ påse (18 g) Santa Marias glöggkrydda
  • Instruktioner

    Hacka katrinplommonen i mindre bitar. Koka upp vin, vatten, socker och glöggkrydda. Låt blandningen koka ner till ungefär hälften. Tillsätt sedan katrinplommonen. Låt koka ihop till en tjock konsistens. Tänk bara på att den inte skall vara för tjock för den stelnar när den kallnar. plocka ur de grövsta bitarna av glöggkryddan såsom kanel och ingefära. Förvara i en tätt försluten burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben