Glöggmarmelad med kardemumma
God marmelad med en julig touch.
Ingredienser
800 g frysta tranbär
225 g frysta björnbär
4 dl lättvinsglögg
6 dl ljust muscovadosocker
2 tsk stött kardemumma
Instruktioner
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt dem koka ihop tills temperaturen är 105, eller i ca 20 minuter.
Gör ett marmeladprov för att se om marmeladen är tillräckligt fast. Om den känns för lös, koka den ett tag till.
Häll i väl rengjorda, varma glasburkar. Sätt på lock och låt svalna.
Liknande recept
Kardemumma bulle
1
Kärlekspaj med vitchoklad, kardemumma och Baileys
4.5
1 h
6-8
4
Sockerkaka med kardemumma och vit choklad
4.5
10
4
Mandelkakor med kardemumma (glutenfria)
1 h 30 min
50
Mördegskakor med kardemumma
5
40-60
7
Citronskorpor med kardemumma
3
1
Morotskaka i långpanna med kanel och kardemumma
4.7
12
Yoghurt med kardemumma
2
Dinkelbullar med äpple och russin och kardemumma
5
25
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!