Glöggmuffins

En pepparkaksmuffins med alkoholfri glögg.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ dl rörsocker strö
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk nejlikor
  • 2 tsk kanel
  • 125 g smält smör
  • 1½ dl alkoholfri glögg, gärna Blossa
  • Dekoration
  • 3 tsk florsocker
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem. Tillsätt smält smör och glögg. Vänd ihop smeten varsamt med en slickepott.
    2. Fördela i muffinsformar och fyll till drygt hälften. Det blir 8 riktigt stora eller dubbelt så många små.
    3. Grädda i 200º ca 20 minuter beroende på storleken på muffinsarna. Kolla med sticka. Låt kallna.
    4. Blanda och sikta över florsocker, kanel och vaniljsocker innan servering.
    5. Till jul är det fint att dekorera med florsocker utrört i lite lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    vedaanso 24 november 2011

    Underbart goda. Bakat dem idag och njutit till kvällskaffet. Mums

    Thenidiel 30 november 2011

    Smakar jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben