Glöggmuffins

Vill man inte ha starkvinsglögg går det säkert lika bra med vilken glögg som helst. Men den spetsade är det lite mer sting i. Alkoholen försvinner när man gräddar muffinsen.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk nejlikor malda
  • 1 tsk kanel malen
  • 1 dl flytande margarin
  • 1-1½ dl Blossa Starkvinsglögg spetsad med rom
  • Russin
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna och rör runt. Häll i margarin och glögg och blanda till en jämn smet. Blanda ner russin efter smak och klicka upp i formar eller muffinsplåt. Toppa med lite mandelsån.
    2. In i ugnen på 200°C ca 12-15 min

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben