Tänd alla ljus och bjud hem vännerna på lätt-lagat glöggkalas med både salt och sött.
Nötig och knaprig kola, med små läckra pumpakärnor i.
Näring per kola. 82 kcal
1 g fett, 2 g protein, 7 g kolhydrater
Ingredienser
3 dl mellangrädde
3 dl strösocker
1 1/2 dl ljus sirap
50 g smör
1 1/2 msk vaniljsocker
4 dl pumpafrön
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad gryta. Rör om väl med träsked och låt massan koka sakta ca 1 timme. Se till så att massan inte bränner fast vid kanterna.
- Gör ett kulprov genom att droppa en tesked av massan i kallt vatten och rulla en kula. När kulan känns seg och ”spjärnar emot” är den klar. Du kan också använda termometer och koka till 110°.
- Blanda kolan med pumpafröna. Häll upp i en väloljad form med bakplåtspapper i botten. Låt stelna.
- Skär upp kolan i fyrkanter med vass kniv. Svep gärna in kolorna i cellofan eller smörpapper, eftersom de lätt klibbar ihop. Förvara svalt.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Laddade upp fel bild, försöker ändra går inget bra ikväll.