Glöggmys - Pumpafrökola

Serverar: 60 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Tänd alla ljus och bjud hem vännerna på lätt-lagat glöggkalas med både salt och sött. Nötig och knaprig kola, med små läckra pumpakärnor i. Näring per kola. 82 kcal 1 g fett, 2 g protein, 7 g kolhydrater

Ingredienser

  • 3 dl mellangrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 4 dl pumpafrön
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad gryta. Rör om väl med träsked och låt massan koka sakta ca 1 timme. Se till så att massan inte bränner fast vid kanterna.
    2. Gör ett kulprov genom att droppa en tesked av massan i kallt vatten och rulla en kula. När kulan känns seg och ”spjärnar emot” är den klar. Du kan också använda termometer och koka till 110°.
    3. Blanda kolan med pumpafröna. Häll upp i en väloljad form med bakplåtspapper i botten. Låt stelna.
    4. Skär upp kolan i fyrkanter med vass kniv. Svep gärna in kolorna i cellofan eller smörpapper, eftersom de lätt klibbar ihop. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 3 oktober 2008

    Laddade upp fel bild, försöker ändra går inget bra ikväll.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben