Glöggmys - äppelpizza med stilton och rosmarin

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Tänd alla ljus och bjud hem vännerna på lätt-lagat glöggkalas med både salt och sött. Snabbt går det, vackra är de och goda blir de. De här små pizzorna gör succé på glöggkalaset! Näring per pizza 88 kcal 3 g fett, 2 g protein, 13 g kolhydrater..

Ingredienser

  • 1 förpackning pizzamix, t ex Maizena
  • 2 röda äpplen
  • 100 g stilton eller annan grönmögelost
  • 1 dl fikonmarmelad
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Blanda pizzamixen enligt anvisning på paketet. Stansa ut små rundlar, ca 5 cm i diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
    2. Hyvla äpplen tunt med mandolin eller skär med kniv. Lägg en skiva på varje pizza. Skär osten smått och smula över. Lägg på en klick fikonmarmelad. Repa rosmarin och strössla på toppen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min till fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben