Glutenfri peanut butter cake

Fantastiska glutenfria tårtor växer inte på träd, men här vill jag lova är en riktig kioskvältare till tårta. Den är så galet god att den sopar mattan med de flesta konkurrenter. Det här är tårtan med stort T för den som vill undvika gluten eller för den som är glutenintolerant.

Ingredienser

  • 300 g hasselnötter
  • 200 g mörk choklad av god kvalitet, 70%
  • 1 msk kakao av god kvalitet
  • 200 g smör
  • 1 dl kokossocker
  • 6 ekologiska ägg
  • Peanut butter frosting
  • 1½ dl jordnötssmör
  • 2½ dl kokossocker
  • 1 dl kakao av god kvalitet
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 300 g Philadelphiaost
  • 2 msk varmt kaffe
  • Garnering
  • Bigarråer
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i en matberedare. Tillsätt kaka, smör och kokossocker och mixa krämigt. Separera äggen, tillsätt gulorna i smörsmeten och mixa. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum i en torr och ren bunke. Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget.
    3. Fyll smeten i två smorda teflonformar med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna helt.
    4. Peanut butter frosting: Vispa jordnötssmör, kokossocker, kakao, vaniljpulver och Philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
    5. Bred lite frosting på en av bottnarna, lägg den andra bottnen över och bred frosting på och runt tårtan. Garnera med bigarråer.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben