Glutenfri peanut butter cake
Fantastiska glutenfria tårtor växer inte på träd, men här vill jag lova är en riktig kioskvältare till tårta. Den är så galet god att den sopar mattan med de flesta konkurrenter. Det här är tårtan med stort T för den som vill undvika gluten eller för den som är glutenintolerant.
Ingredienser
300 g hasselnötter
200 g mörk choklad av god kvalitet, 70%
1 msk kakao av god kvalitet
200 g smör
1 dl kokossocker
6 ekologiska ägg
Peanut butter frosting
1½ dl jordnötssmör
2½ dl kokossocker
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk äkta vaniljpulver
300 g Philadelphiaost
2 msk varmt kaffe
Garnering
Bigarråer
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i en matberedare. Tillsätt kaka, smör och kokossocker och mixa krämigt. Separera äggen, tillsätt gulorna i smörsmeten och mixa. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum i en torr och ren bunke. Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget.
- Fyll smeten i två smorda teflonformar med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna helt.
- Peanut butter frosting:
Vispa jordnötssmör, kokossocker, kakao, vaniljpulver och Philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
- Bred lite frosting på en av bottnarna, lägg den andra bottnen över och bred frosting på och runt tårtan. Garnera med bigarråer.
Liknande recept
Kommentarer (0)