Vegetarisk och smidig gratäng när tiden är knapp. Den som inte vill ha den vegetarisk serverar med stekt skinka, bacon eller kyckling.
Ingredienser
300 g broccolibuketter
200 g fryst bladspenat
1 msk smör
Salt
Peppar
1 vitlöksklyfta
3 dl matlagningsgrädde
800 g potatisgnocchi
100 g körsbärstomater
2 dl riven lagrad ost
2 msk pinjenötter
Servering
Blandad sallad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka broccolin i 5 minuter i lättsaltat vatten. Tina spenaten och fräs den i smör. Salta, peppra och pressa i vitlök. Häll i grädden.
- Lägg gnocchin i en smord ugnsform. Strö över halverade körsbärstomater och broccoli. Häll på spenatgräddblandningen och avsluta med riven ost och pinjenötter.
- Gratinera mitt i ugnen 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Servera med en blandad sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)