Gnocchigratäng

Serverar: 4 portioner

Vegetarisk och smidig gratäng när tiden är knapp. Den som inte vill ha den vegetarisk serverar med stekt skinka, bacon eller kyckling.

Ingredienser

  • 300 g broccolibuketter
  • 200 g fryst bladspenat
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 800 g potatisgnocchi
  • 100 g körsbärstomater
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 2 msk pinjenötter
  • Servering
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Koka broccolin i 5 minuter i lättsaltat vatten. Tina spenaten och fräs den i smör. Salta, peppra och pressa i vitlök. Häll i grädden.
    3. Lägg gnocchin i en smord ugnsform. Strö över halverade körsbärstomater och broccoli. Häll på spenatgräddblandningen och avsluta med riven ost och pinjenötter.
    4. Gratinera mitt i ugnen 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Servera med en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben