Jag har ett par enkla sill-röror som jag brukar få ta med mig till midsommar, jul, påsk osv, det här receptet har jag hittat i Ica-kuriren, och den är mycket uppskattad av alla!
Ingredienser
2 burkar (à 200 g) matjessill i bitar
1 liten rödlök
2 dl crème fraiche
1 burk gräslökost, typ crème bonjour (125 g)
1 dl färsk dill
Salt
Peppar
Instruktioner
- Börja med att låta sillen rinna av väl, skär den i mindre bitar om det behövs.
- Blanda crème fraiche, gräslöksost (jag brukar mikra den i några sekunder så blir den mer lättvispad) och hackad dill i en skål.
Hacka rödlöken fint, rör ner den och sillen i krämen. Smaka av med salt och peppar.
- Servera till färskpotatisen eller på grovt bröd. Jättegod att ha som en liten förrätt, lägg t ex sallatsblad i botten på en tallrik, lägg på ett gott grovt bröd och toppa med röran, garnera med dillkvist, mmmums!
Liknande recept
Kommentarer (0)