Matjesröra

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt till midsommar eller på buffén.

Ingredienser

  • Ca 400 g matjessill, 2 burkar
  • 1½ dm slanggurka
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten röd lök
  • 1 dm purjolök
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe gräslök
  • 3 dl gräddfil
  • Lite spad från matjessillen
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär matjessillen i små bitar. Hacka ägg, de olika löksorterna och 1 dm av den nedre delen av purjolöken samt dill, persilja och gräslök. Skär gurkan i småbitar och låt rinna av. Blanda alla ingredienser i en glasskål och häll i gräddfilen precis innan servering, annars blir röran för lös. Smaka av och häll i lite spad från matjessillen om det behövs. Krydda efter behov. Smaklig spis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben