God smörgåstårta från havet

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 dag

Gillar att ha den "rent" fisk/skaldjur, så den är utan ost och kött. Mättande med tre välfyllda lager! Enkelt att göra laktosfri.

Ingredienser

  • 12 skivor landgångsbröd, kantskuret
  • Grundsmet
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • Fyllning 1+3
  • Hälften av grundsmeten
  • 1-2 burkar tonfisk i vatten, avrunnen
  • 2 hackade ägg
  • ½-1 dl små gröna ärtor
  • 1-2 tsk senap
  • 1 tsk pressad citron
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Fyllning 2
  • 1/4 av grundsmeten
  • 150 g hackad rökt lax
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 msk hackad dill
  • Toppkräm
  • 1/4 av grundsmeten
  • 2 msk Kalles kaviar
  • Garnering
  • ½ tub majonnäs
  • 200 g räkor
  • 50-100 g svart caviar
  • ½ gurka
  • 5 dillvippor
  • i skiva citron
  • Instruktioner

    1. Börja med grundsmeten. Vispa grädden ganska hårt och blanda i crème fr. och majo. Blanda i de olika fyllningarna i 3 skålar.
    2. Lägg ut 3 skivor bröd, och stänk på lite kallvatten innan fyllningen läggs på. Gör lager för lager. Bred på toppkrämen, även på sidorna. Vira in i plastfolie och låt stå i kylen över natten.
    3. Garnera enligt bilden. Limma dit gurkskivorna med en klick majonnäs.
    4. För laktosfri: kolla innehållet i brödet, välj laktosfri vispgrädde och créme fraiche. Äkta majonnäs brukar vara laktosfri, se upp med lätt! Uteslut ev. fisken vid känslighet mot den.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    NewDown 12 maj 2008

    Guuud vad god, jag blev bjuden på denna underbara tårta hos PinkLadie. Supergott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben