Godaste fröknäckebrödet.

Serverar: 2 portioner

Tid: 55 minuter

Varning !! Starkt beroendeframkallande.

Ingredienser

  • 3,5 dl havregryn
  • 1,5 dl linfrö
  • 1 dl solrosfrö
  • 1 dl sesamfrö
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser i en skål. Täck skålen, och ställ in i kylen över natten.
    2. Ställ ugnen på 200 grader. Bred ut smeten på två, bakplåtspappersklädda plåtar och grädda i 20 minuter. Ta ut och skär brödet i bitar. Ta bort papperet från plåten, lägg tillbaka bitarna och torka dem i ugnen i 150 grader i 30 min. Vänd bitarna efter halva tiden. Öppna luckan då och då för att släppa ut fukten.
    3. Tips ! För supergod ostsmak, blanda 2 dl riven parmesanost i degen innan den breds ut på plåtarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annica1140 29 januari 2015

    Suveränt gott knäcke, perfekt till alla sorters dessertostar,

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben