2 goda fröknäcke

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Idag har jag bakat fröknäckebröd. Det är något jag nästan alltid har ett litet lager av hemma. Jag älskar bröd och fröknäcke är nästan som godis. Riktigt bra när jag blir sugen på någonting. Då tar jag en stor bit fröknäckebröd med smör och en skiva stark ost eller lite mosad avokado, skivad tomat och flingsalt. Så gott! Gärna tillsammans med en stor kopp te så blir det ett mysigt mellanmål. Jag har finlirat lite med olika ingredienser och kommit fram till två recept som jag tycker om. Den ena är med jordnötssmör i som ger en liten extra god krydda till brödet. Väldigt gott.

Ingredienser

  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl mandelmjöl (bovetemjöl går också bra)
  • 3 msk chiafrön
  • 2 dl vatten
  • 2 msk jordnötssmör
  • 0,75 tsk salt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader. Lägg chiafröna i vattnet och vänta 20 minuter. Hacka hasselnötterna fint. Blanda alla ingredienserna för hand till en deg. Bred ut smeten så tunt som möjligt på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda ca. 15 min eller tills fröknäckebrödet börjar få lite färg och blivit hårt. Ta loss knäckebröden från bakplåtspappret och vänd dom på plåten så att baksidan får torka. Stäng av ugnen och låt bröden ligga kvar på eftervärme tills ugnen svalnar.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben