Frasigt fröknäcke

Tid: 1 timme 20 minuter

Detta bröd är mycket gott och passar även glutenintoleranta.

Ingredienser

  • ½ dl linfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • ¼ dl pumpakärnor
  • ¾ dl solroskärnor
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 krm salt
  • ½ dl olivolja
  • 2 ½ dl vatten
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40cm.
    2. Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke.
    3. Tillsätt oljan och rör om. Koka upp vattnet och tillsätt det. Rör allt till en jämn gröt. Skulle smeten bli för hård, tillsätt lite extra vatten.
    4. Vänd ut smeten på bakplåtspapperet. Bred ut den jämnt över hela papperet, ända ut i kanterna.
    5. Strö lite flingsalt över hela smeten.
    6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 70 minuter. Låt kallna helt.

    Liknande recept

    4.1
    20 min
    30
    13

    Kommentarer (8)

    prinsvince 17 januari 2013

    Har gjort det här knäcket många gånger sedan jag hittade receptet i Hembakat. Det är hur gott som helst. Men det behövs olika mycket vatten beroende på vilket märke man har på majsmjölet.

    erba 17 januari 2013

    OK, det visste jag inte, men jag har alltid använt Saltö kvarns majsmjöl.

    tanjakits 30 maj 2013

    Hej, det har har blivit en stor favorit for mej! Forsta gangen jag bakade med bak plats papper - det gick inte sa bra - pappret fastnade och gick inte att skala bort. Sa nu blandar jag alltihop direct i ungs formen (den som kommer med ugnen, hard emalj (?) och sprider ut det med slickepot - perfect! Tack for gott recept!/miss kits

    erba 30 maj 2013

    Aj då, fastnade det? Jag har inte använt vanligt bakplåtspapper, utan jag har bakplåtspapper med silikon. På somrarna när det brukar vara marknad brukar man hitta såna papper och de är oftast bruna. Jag tyckte första gången jag köpte att de var dyra, men man kan ha dem jättelänge, bara att tvätta av. Kanske kan man hitta dem på nätet också...

    OBL 14 juli 2015

    Detta bröd är mycket gott och bra för magen ;) /Lena

    monicadanell 22 mars 2016

    Det här bröd är bara så gott och känns nyttigt inga kolhydrater blir min favo 5 poäng mvh monica

    AnnLouise 17 december 2017

    Undrar om ni vet om man kan byta ut majsmjölet till mandelmjöl? Om man kan det? Kan man då ta damma mängd mandelmjöl som majsmjöl? Har bakat ett Fröknäcke med mandelmjöl tidigare men hittar inte igen de receptet! De var så försvinnande gott!

    AnnLouise 17 december 2017

    Undrar om ni vet om man kan byta ut majsmjölet till mandelmjöl? Om man kan det? Kan man då ta damma mängd mandelmjöl som majsmjöl? Har bakat ett Fröknäcke med mandelmjöl tidigare men hittar inte igen de receptet! De var så försvinnande gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben