Fröknäcke

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jag har gjort om receptet så att det passar glutenintoleranta. Innehåller väldigt lite kolhydrater så det funkar även för LCHFkostare

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 2+1 ½ dl vatten
  • ½ dl havrekli
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl pumpafrön
  • ½ dl linfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk flingsalt
  • Lite sesamfrö att strö över
  • Instruktioner

    1. Koka först en gröt av havregryn och 2 dl vatten.
    2. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda ihop till en tjock smet.
    3. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
    4. Smeten ska precis täcka plåten. Jag brukar täcka plåten med gladpack för att lättare fördela smeten i ett tunnt jämnt lager på plåten.
    5. Strö sist på lite sesamfrön. Grädda i 150 graders ugnsvärme.
    6. Ta ut plåten efter 30 minuter, skär med vass kniv till lagom bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och grädda ytterliager 30-60 minuter tills brödet är alldeles torrt.
    7. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben