Jag har gjort om receptet så att det passar glutenintoleranta.
Innehåller väldigt lite kolhydrater så det funkar även för LCHFkostare
Ingredienser
1 dl havregryn
2+1 ½ dl vatten
½ dl havrekli
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl linfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk flingsalt
Lite sesamfrö att strö över
Instruktioner
Koka först en gröt av havregryn och 2 dl vatten.
Tillsätt övriga ingredienser. Blanda ihop till en tjock smet.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
Smeten ska precis täcka plåten. Jag brukar täcka plåten med gladpack för att lättare fördela smeten i ett tunnt jämnt lager på plåten.
Strö sist på lite sesamfrön. Grädda i 150 graders ugnsvärme.
Ta ut plåten efter 30 minuter, skär med vass kniv till lagom bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och grädda ytterliager 30-60 minuter tills brödet är alldeles torrt.