Vad sägs om eget, tunt kavlat finbröd att ha på buffén.
Ingredienser
2½ dl Arla Ko filmjölk
25 g jäst
50 g mjukt smör
1 msk brödsirap
1 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
3–4 dl vetemjöl
1 dl rostade solroskärnor
1 dl sesamfrö
1 msk flingsalt
Instruktioner
- Värm filmjölken till 37°.
Rör ut jästen i filmjölken i en bunke. Tillsätt smör, sirap, salt, grahamsmjöl och större delen av vetemjölet.
- Spara lite till utbakningen.
- Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 10 bitar. Kavla ut bitarna så tunt som möjligt, till ovala bröd.
- Kavla sist med kruskavel eller nagga bröden.
Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Pensla med vatten och strö över solroskärnor, sesamfrön och flingsalt.
- Grädda i mitten av ugnen 10–15 min tills de fått färg och blivit spröda. Låt bröden svalna på galler.
Bryt i bitar
Liknande recept
Kommentarer (0)