Godismarmelad

Serverar: 60 portioner

Tid: 2 timmar

Godismarmelad

Ingredienser

  • 2 ½ dl vatten
  • 2 dl juice eller nektar, koncentrat
  • 4 ½ dl socker
  • ½ påse röd melatin för sylt & marmelad (ca 4 tsk)
  • Karamellfärg
  • Garnering
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, koncentrerad juice eller nektar och den större mängden socker i en kastrull och koka tills sockret löst sig. Blanda melatin och resten av sockret och vispa ner lite i taget i kastrullen. Koka utan lock ca 2 minuter.
    2. Lyft kastrullen från värmen och ta bort eventuellt skum.Tillsätt ev ett par droppar karamellfärg om kraftigare färg önskas. Häll upp massan i en form med raka kanter (ca 15x25 cm), och ställ i kylen att stelna.Det tar 2-3 timmar.
    3. Skär marmeladen i sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med små pepparkaksmått. Vänd dem i socker och lägg dem glest på en bricka. Låt torka i rumstemperatur, vänd ett par gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Vi 21 november 2010

    Jag gjorde detta recept under min fördjupning i skolan förra året och så tog jag några bilder också ;) Jag tror dock inte om det var så många som verkligen tyckte om marmeladen, men min lärare gjorde det i alla fall! En trea i betyg.

    frida06 15 december 2010

    Låter super gott, Ska prova detta. =)

    crazycavylady 22 april 2011

    röd melatin innehåller inte pektin utan carregenan och resultatet blir en grynig marmelad. Jag skulle nog satsa på gul melatin istället, den innehåller pektin.

    marieborgessvarmor 22 november 2012

    Hej.. Gjorde mej till och fick ihop en sats--Skulle dock färga den lite då den såg lite blek ut.. Tog fram min lilla flaska med hushållsfärg, slog i en droppe och ingen hände, slog i en till- inget hände--till min stora fasa så va det bittermandelolja.. Har nu ställt denna konstiga sak i kylen. Återkommer i morgon med resultatet.. håll tummarna----sånt det kan bli :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben