Gojibär- och apelsinsmoothie

Serverar: 2 portioner

Gojibär har visat sig vara ett av de näringstätaste födoämnena som finns. Bäret är unikt eftersom det bland annat innehåller 18 olika aminosyror, varav 7 är livsnödvändiga. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 4 msk gojibär
  • 3 dl kokosvatten
  • 2 lime, saften
  • 4 apelsiner
  • 1 msk hampafrön
  • 1 msk chiafrön
  • ½-1 tsk färskriven gurkmeja, kan uteslutas
  • 2 msk agavesirap
  • 1 banan, fryst
  • Eventuellt is
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gojibären i lite kokosvatten i 10 minuter. Zesta två av apelsinerna, det vill säga att du med zestjärn eller potatisskalare skär av den allra översta, aromatiska, orangefärgade delen av skalet.
    2. Skala de två andra apelsinerna och släng skalet. Kärna ur samtliga apelsiner. Är de fulla med kärnor går det lika bra att pressa dem och sila juicen. Mixa allt utom is till en krämig smoothie. Tillsätt is efter smak på slutet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben