Gräddfilskaka

Har du kvar av sommarens bär? Varför inte slänga ihop en gräddfilskaka. Lite annorlunda bärkaka.

Ingredienser

  • Degen
  • 100g smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2,5 dl blåbär eller hallon
  • 3 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Blanda smör, socker, ägg, vetemjöl och bakpulver i en matberedare. Platta ut degen i en smord form. Lägg bären på pajdegen. Blanda gräddfil,ägg, socker och vaniljsocker i en bunke. Häll fyllningen över bären. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben