Gräslöksmuffins

Serverar: 6 portioner

Tid: 27 minuter

Matig mellanmåls muffins med lök, gräddfil och gräslök. Mums!

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • 1 stor knippa gräslök
  • 3 msk smör
  • 1 ägg
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Topping
  • 1 dl Kesella Gourmet eller crème fraiche
  • 1/2 tsk rivet citronskal
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 225°C. Skala och finhacka löken och gräslöken. 2. Smörfräs hacket glansigt och utan att det tar färg. 3. Vispa upp ägg och gräddfil och blanda ner den frästa löken. 4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner det i äggblandningen. 5. Klicka ut och fördela smeten i smorda muffinsformar eller i dubbla pappersformar. 6. Grädda i mitten av ugnen 12-14 min. Stjälp muffinsen ur formarna när de svalnat något. Servera dem gärna varma som förrätt tillsammans med rökt lax. Toppa dem med en klick Kesella och garnera med rivet citronskal och ett par gräslöksstrån.
    2. Tips: Små goda gräslöksmuffins kan passa i många sammanhang, på bufféer och smörgåsbord.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben