Grahamsfranska

Serverar: 16-20 portioner

Prova gärna dessa goda och saftiga grahamsfrallor. De brukar vara populära och tar fort slut.

Ingredienser

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl kokande vatten
  • 25 gr smör/margarin
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 3 dl kallt vatten
  • 50 gr jäst
  • ca: 10 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    Häll grahamsmjölet i en degbunke och slå på det kokande vattnet. Låt smöret smälta däri och rör i salt och socker. Slå på det kalla vattnet.(kolla så att vattnet inte är för kallt). Kontrollera att blandningen blir fingervarm. Smula då ner jästen, rör om och tillsätt mjölet. Arbeta till en smidig deg. Jäs till dubbel storlek. Arbete degen smidig på mjölat bakbord och dela den i 16-20 bitar som rullas till runda bullar. Jäs på plåtar till dubbel storlek. Grädda i 225° ca: 10 min tills de blivit gyllenbruna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    morsan123 21 januari 2009

    Dessa frallor har jag gjort många gånger, jag gör alltid dubbel sats för de har strykande åtgång. Supergoda

    tjorven66 10 augusti 2010

    Testade en sats först och fick godkänt, så nu blir det o göra en dubbel.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben