Grahamsfranska med morot
Serverar:
20 portioner
Tid:
1 timme
Omtyckt recept från matlagningskurs.
Ingredienser
5 dl vatten
50 g jäst
1 msk smör
½ tsk salt
2 morötter ca 100 g
1 dl russin
1 liter grahamsmjöl
Vetemjöl till lagom fast deg
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 g.
Skala och riv morötterna. Blanda alla ingredienserna till en deg. Låt jäsa till dubbel storlek.
Baka ut till ca 20 bullar.Jäs dem på plåt ca 20 min. Grädda i ca 10 minuter. Pensla med kallt vatten.
Liknande recept
Morot och kålrots kaka
4.7
1
4
Färsbiffar med rostade morötter & äppel-currysås
5
4
2
Kycklinggryta med cider och morötter
1 h
4
Grahamsbröd med morötter
4.7
24
6
Bröd med morötter och solrosfrön
4.3
1 h
14-15
6
Bullar med morot
1 h 30 min
20
Stuvade Ärtor & Morötter
5
4
Kassler och timjanstuvade morötter
2
Morots cupcake med cream cheese frosting
5
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!