Grahamsscones

Serverar: 16 portioner

Tid: 40 minuter

Gott, enkelt och nyttigt bröd. Receptet fick jag ifrån skolan.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ msk bakpulver
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke och finfördela fettet i mjölblandningen med rena fingertoppar eller hacka med en matkniv.
    2. Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop degen och arbeta inte för länge med den (den blir seg).
    3. Klicka ut degen till fyra lika stora delar på en plåt med bakplåtspapper. Forma delarna slät med lätt mjölad hand och nagga med gaffel.
    4. Markera så det blir fyra delar och grädda i mitten på ugnen i 250° i cirka tolv minuter.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben