Grahamsscones med aprikoser och ädelost

Serverar: 2 portioner

Den starka osten och de söta aprikoserna smakar underbart tillsammans i dessa goda scones!

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g kallt smör
  • 2 dl mjölk, filmjölk eller yoghurt
  • 6-8 torkade, mjuka aprikoser
  • 75 g ädelost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tärna smöret och lägg ner i mjölet, finfördela sedan med fingertopparna så att allt blandas.
    3. Klipp aprikoserna i bitar och blanda ner dem. Smula ner osten. Tillsätt mjölken och rör hastigt om till en kladdig deg. Degen ska inte arbetas, utan bara precis gå ihop.
    4. Dela degen i 2 stora eller 4 små bitar och forma dem runda på en plåt med bakplåtspapper. Platta till och skåra ett kryss i varje scones.
    5. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, prova med en sticka, de ska vara torra inuti.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben