Grahamstekakor

Serverar: 8 portioner

Gott med hembakat matbröd

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 3 dl gräddfil
  • 25 g jäst
  • ½ tsk salt
  • ca 4 dl vetemjöl special
  • 2 dl grahamsmjöl
  • Instruktioner

    Smält smöret och blanda med gräddfilen. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av smörblandningen. Tillsätt resterande smör och gräddfil. Blanda med övriga ingredienser och knåda till en smidig deg som får jäsa till dubbel storlek, ca 20 min. Dela degen i 8 lika stora bitar. Kavla ut dem och fördela på 2 plåtar. Nagga kakorna och grädda i 180* ca 15 min. eller tills de fått fin färg. Servera gärna med smör, ost och marmelad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben