Grahamstekakor

Serverar: 20 portioner

En lite nyttigare variant av tekakor

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1/2 dl sirap
  • 1/2 tsk salt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och blanda i mjölken, låt det bli fingervarmt och häll det över jästen. Blanda i resten av ingredienserna. Knåda degen blank och smidig.
    2. Låt degen jäsa i 40 minuter. Baka ut till tekakor och låt jäsa ytterligare en stund. Grädda i 225 grader ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LenaBE1 12 februari 2013

    Goda och lättbakade tekakor. Degen var väldigt lätt att handskas med. Mycket bra recept, tack! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben