Grandios

Serverar: 1 portioner

Denna drink är skapad av Angelica Ferrer, vinnare av Stockholms bästa hemmabartender 2006. Angelica har jobbat som kock på en familjeägd skärgårdskrog och har nyligen bestämt sig för att sadla om till bartender. Namnet Grandios är en anspelning på att drinken innehåller Grand Marnier. Dessutom är det ett kaxigt och självsäkert namn som passar en vinnardrink.

Ingredienser

  • 3 cl Grand Marnier Rouge
  • 3 cl Vaniljvodka
  • 5 st Jordgubbar (färska) eller Jordgubbspuré 6 cl
  • 2 cl Sweet & sour pulvermix
  • 2 clApelsinjuice
  • Tillbehör
  • 1 kvist Mynta (färsk)
  • 0,5 st Jordgubbar (färska)
  • Tunna sugrör
  • Krossad is
  • highballglas
  • Instruktioner

    1. Muddla jordgubbar i en shaker (alt. häll i jordgubbspure).
    2. Häll i krossad is med övriga ingredienser i shakern. Skaka.
    3. Häll upp i ett highballglas och garnera med en jordgubbshalva och myntakvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben