Rostad tomatsås med pasta

Serverar: 4 portioner

Problemet med tomater är att det är snudd på omöjligt att få ta på riktigt goda om du inte odlar dem själv. De smakar för det mesta ... ingenting. Om du inte rostar dem länge, vilket koncentrerar smakerna. Lägg därtill kompisen paprikan och du får den mest grandiosa make overn någonsin. Laktosfri. Använd glutenfri pasta för glutenfri variant.

Ingredienser

  • 1 kg tomater
  • 2 paprikor, gula eller röda
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 4 kvistar färsk oregano eller 2 tsk torkad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Pasta för 4 personer
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Skär tomater, paprikor och gul lök i bitar. Skala vitlöksklyftorna. Vänd ihop på en plåt tillsammans med olivolja, oregano, salt och peppar. Rosta i ugnen i 2 timmar. Håll koll så att de inte bränns.
    3. Ta ut och ta bort oreganokvistarna. Mixa resten till en sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    4. Blanda pastan med såsen och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben