Gravlaxcocktail

Serverar: 4 portioner

Förr i tiden fanns många olika cocktails; skaldjursvarianten var mest populär. En sak hade de gemensamt: de serverades alltid isade i cocktailglas.

Ingredienser

  • 8 skivor gravlax
  • 1 hårdkokt ägg
  • 8 vita sparris
  • Citronskivor
  • Salladsblad
  • Dill
  • 3 msk senap
  • Gravlaxsås
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • Vitpeppar
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl olja
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Vispa ihop senap, socker, salt, peppar, vinäger och dill i en skål. Tillsätt oljan droppvis.
    2. Strimla gravlaxen. Arrangera salladsbladen i glasskålar, lägg i gravlaxstrimlorna. Garnera med äggklyftor, sparrisknoppar och citronskivor. Skeda över såsen och garnera med en dillvippa.
    3. Ställ skålen i en större skål med krossad is.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben