Förr i tiden fanns många olika cocktails; skaldjursvarianten var mest populär. En sak hade de gemensamt: de serverades alltid isade i cocktailglas.
Ingredienser
8 skivor gravlax
1 hårdkokt ägg
8 vita sparris
Citronskivor
Salladsblad
Dill
3 msk senap
Gravlaxsås
1 msk socker
1 krm salt
Vitpeppar
1 msk vinäger
1 dl hackad dill
1 dl olja
Instruktioner
- Börja med såsen. Vispa ihop senap, socker, salt, peppar, vinäger och dill i en skål. Tillsätt oljan droppvis.
- Strimla gravlaxen. Arrangera salladsbladen i glasskålar, lägg i gravlaxstrimlorna. Garnera med äggklyftor, sparrisknoppar och citronskivor. Skeda över såsen och garnera med en dillvippa.
- Ställ skålen i en större skål med krossad is.
Liknande recept
Kommentarer (0)