Grillad kassler med saffransgratäng

Serverar: 4 portioner

Servera kasslern och saffransgratängen med t.ex. grillade tomater - gott!!

Ingredienser

  • Ca 500 g kassler
  • Ca 8 potatisar, mjölig
  • 1 fänkål
  • ½ påse saffran, 0,25 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • ½ tsk torkad timjan
  • Ca 1 dl svarta oliver
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Dela och skär fänkålen i skivor.
    3. Smörj en ugnssäker form och varva potatis och fänkål. Strö över vitlök, saffran, salt, peppar och timjan och häll över grädden. Lägg på oliverna och ställ in i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
    4. Skär kasslern i skivor ,knappt 1 cm tjocka.
    5. Pensla en grillpanna med lite olja och grilla kasslerskivorna någon minut på varje sida.
    6. Servera kasslern och saffransgratängen med t.ex. grillade tomater.
    7. Grillad tomat: Räkna 1 tomat/person. Dela tomaterna i två delar och bryn i stekpanna med snittytan ned.
    8. Ställ sedan i ugnen med gratängen de sista 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben