Grillmix med kött och potatisspett, samt het grillsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

God och enkel grillrätt som går snabbt att tillaga...

Ingredienser

  • Ca: 600 g entrecôte, oxfilé, biff eller lammytterfilé
  • 3-5 krm salt
  • Grillsås
  • 1,5 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 dl olja
  • 1 msk soja
  • 1 tsk citron, pressad saft
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1-1,5 tsk sambal oelek
  • 2 msk korianderblad, hackade
  • Potatisspett
  • 800 g färskpotatis
  • 2 tsk olja
  • Ca: 10 dl blandade salladsblad
  • 2 msk ost (30 %), riven
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka potatisen. Ånga av, trä upp på blötlagda grillpinnar och pensla med lite olja.
    2. Välj en eller ett par sorters kött (tillsammans 600 g). Skär det i 2-3 cm tjocka skivor.
    3. Blanda såsen och dela upp den i 2 skålar. Pensla köttet med den ena och spara den andra som sås till det färdiggrillade köttet.
    4. Pensla köttet med såsen och grilla det 2-3 minuter per sida. Pensla med såsen ett par gånger till under grillningen. Strö på lite salt. Grilla samtidigt potatisspetten bara så att de blir varma.
    5. Servera kött och potatisspett med sallad, droppa över resten av såsen och strö på ost. Smaklig spis!

    Liknande recept

    5
    15 min
    1-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben