Grön aiolisås

Serverar: 8 portioner

Tid: 10 minuter

Denna sås är jättegod till rökt och gravad fisk samt till sallad. Jag använder den även till grillat kött, ugnsomeletter och matpajer.

Ingredienser

  • 2 dl persilja, dill och gräslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 äggulor
  • 2 tsk vinäger
  • 2 tsk ljus fransk senap
  • 2 dl rumstempererard matolja + jungfruolja
  • ½ tsk honung eller socker
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 ½- 2 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Klipp det gröna grovt och lägg det i en matberedarer eller mixer. Skala och lägg med en vitlöksklyfta, äggulor, vinäger och senap. Tillsätt oljan droppvis under gång och kör till en tjock sås.
    2. Smaksätt med honung, salt och peppar och blanda ner gräddfil utan att köra för mycket.
    3. Observera att ägg, vinäger, senap och olja bör ha samma temperatur för att såsen ska vara lätt att lyckas med.
    4. God till kokta primörer och färsk potatis, liksom alla slags sallader. Bjud den till rökt och stekt lax och alla annan fisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben