Denna sås är jättegod till rökt och gravad fisk samt till sallad. Jag använder den även till grillat kött, ugnsomeletter och matpajer.
Ingredienser
2 dl persilja, dill och gräslök
1 vitlöksklyfta
2 äggulor
2 tsk vinäger
2 tsk ljus fransk senap
2 dl rumstempererard matolja + jungfruolja
½ tsk honung eller socker
½ tsk salt
½ krm vitpeppar
1 ½- 2 dl gräddfil
Instruktioner
- Klipp det gröna grovt och lägg det i en
matberedarer eller mixer. Skala och lägg med en vitlöksklyfta, äggulor, vinäger och senap. Tillsätt oljan droppvis under gång och kör till en tjock sås.
- Smaksätt med honung, salt och peppar och blanda ner gräddfil utan att köra för mycket.
- Observera att ägg, vinäger, senap och olja bör ha samma temperatur för att såsen ska vara lätt att lyckas med.
- God till kokta primörer och färsk potatis, liksom alla slags sallader. Bjud den till rökt och stekt lax och alla annan fisk.
Liknande recept
Kommentarer (0)