Grön kokoschutney

Serverar: 6-8 portioner

God att ha till indisk mat.

Ingredienser

  • 1 påse kokos (250 g)
  • 6-7 cm ingefära
  • 4 gröna chilifrukter
  • 4 krukor färsk koriander
  • 1 kruka mynta eller persilja
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 ½ dl färskpressad lime- el. citronjuice
  • Rivet skal av en lime
  • ¾ dl honung
  • 2 ½ dl olja
  • 2 ½ dl vatten
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och riv ingefäran fint. Dela och kärna ur chilin.
    2. Mixa allt utom kokos, olja och vatten till en slät puré i mixer.
    3. Blanda i kokos, olja, vatten och 1 tsk salt fortsätt att mixa tills det går ihop. Smaka av och späd ev. ut med mer vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben