Falafel med tahindressing

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Tahin till dressingen går bra att byta ut mot sesamfrön. Kikärtsbullarna går bra att frysa och ta fram efterhand.

Ingredienser

  • 5 dl (ca 250 g) okokta kikärter
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • Salt
  • Peppar
  • Spiskummin
  • Curry
  • Paprikapulver
  • Persilja
  • 1 dl ströbröd
  • Tahinidressing
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 2 tsk tahin eller krossade sesamfrön
  • ½ knippe finhackad persilja
  • Saft av ½ citron
  • Kajennpeppar
  • ½ tsk krossad spiskummin
  • Instruktioner

    1. Blötlägg kikärtorna i kallt vatten över natten. Slå av vattnet och låt dem rinna av väl.
    2. Kör kikärterna i matberedare tillsammans med salt, bakpulver, ägg och kryddor till en massa. Dela lök och vitlök i bitar.
    3. Blanda i lök, vitlök, ströbröd och persilja och kör till en ganska slät massa. Tillsätt eventuellt lite vatten. Forma bullar av massan och platta till dem lite.
    4. Stek kikärtsbullarna i margarin och olja ett par minuter per sida.
    5. Blanda samman tahindressingen.
    6. Servera falafeln med dressingen, råris, kokoschutney och sallad.

    Liknande recept

    4.5
    3 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben