falafel ugnsstekta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 3 timmar 30 minuter

En uppsättning smakrika falaf bullar väl värda tiden det tar att göra.

Ingredienser

  • 400 g kikärter
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 5 finhackade soltorkade tomater örtmarinerade
  • 1 mellanstor hackad lök
  • 1 stor finhackad inlagd grillad röd paprika
  • 1½ dl vetegroddar
  • 2 stora ägg
  • ½ dl crème fraiche
  • 1-2 tsk chilipasta Kapraw paste
  • 1 msk hackad koriander på burk
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk trocomare örtsalt
  • 1-2 msk torkade örter tex franska
  • 1 tsk torkad dragon
  • 2 msk fryst hackad persilja eller färsk
  • 5-8 msk Olivolja
  • Instruktioner

    Lägg kikärterna i blöt i 2 timmar. Koka i nytt vatten ca 30 minuter, dem ska vara lite hårda men tuggbara. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg alla ingredienser utom olivoljan, i en matberedare kör till en slät massa. Låt smeten vila lite i kylskåp ca 20 minuter. Forma smeten som köttbullar (ca 90 st) och lägg på en olivolje smord ugnsplåt, smörj med 2 msk av oljan använd resten att strila över då alla bullarna är rullade. Ställ in plåten mitt i ugnen i 10 minuter. Servera i pita bröd med sallad och tex kall vitlökssås med sweet chilisås, se separat recept.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben