Ugnsstekt örtkarré

Serverar: 4 portioner

När fläskkött kombineras med färska örter och citron blir den enklaste köttbit en riktig höjdarmiddag!

Ingredienser

  • 800-900 g benfri fläskkarré
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 knippe slät persilja
  • 4 kvistar av vardera timjan, mejram och dragon
  • 4-5 färska salviablad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk kapris
  • 3 msk ströbröd
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • 1 lök
  • 2 citroner
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl buljong
  • 1 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Skölj karrén och torka av den. Skär upp karrén så att det blir en platt skiva kött, ca 3 cm tjock. Salta och peppra. Ta av örternas blad från kvistarna och hacka dem fint.
    2. Skala och hacka vitlöksklyftorna och hacka kaprisen. Blanda vitlök, kapris, ströbröd, grädde och de hackade örterna i en skål, salt och peppra. Bred örtblandning på köttet, men lämna en yttre kant på ca 3 cm. Rulla ihop köttet och bind samman med steksnöre.
    3. Sätt ugnen på 150º. Skala och hacka löken. Skär citronen i skivor. Hetta upp oljan i en ugnsfast gryta och bryn steken kraftigt runtom. Lägg i löken och fräs tills den mjuknar.
    4. Lägg citronskivorna i formen och häll på vin och buljong. Lägg i lagerbladet. Sätt in köttet i ugnen och stek 2 tim. Ös köttet med skyn då och då.
    5. Klipp bort snöret från den färdiga steken och skär den i skivor. Ta upp lagerblad och citronskivor ur skyn. Smaka av skyn med salt och peppar och häll den över köttskivorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben