Ugnsstekt köttfärs i pajform

Serverar: 4 portioner

Den här mustiga köttfärsrätten med ost och paprikapulver i smeten är ett supergott alternativ till köttbullar - och mycket enklare! Grönsakstäcket på köttfärsen består av tomater, paprikor och champinjoner. Servera med en grönsallad och ett gott bröd.

Ingredienser

  • 1 osötat, dagsgammalt franskbröd
  • 1 lök
  • 4 tsk olivolja + olja till formen
  • 500 g mager köttfärs
  • 1 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1 tsk paprikapulver
  • 100 g ost
  • 2 tomater
  • 2 spetsiga paprikor
  • 50 g champinjoner
  • Instruktioner

    1. Skär bort skorpan från brödet, dela det i 4 bitar och mjuka upp dem i vatten. Skala löken och hacka den fint. Hetta upp hälften av olivoljan i en teflonstekpanna och stek löken tills den har mjuknat. Ta bort stekpannan från värmen och låt svalna.
    2. Smörj en rund pajform, ca 25 cm i diameter och sätt ugnen på 225º. Krama ur brödet, dela det i små bitar och lägg det i en skål. Tillsätt köttfärsen, löken och blanda väl.
    3. Blanda ner ägget i köttfärsen och krydda med salt, peppar, mejram och paprikapulver. Riv osten och blanda ner den i köttfärssmeten. Lägg köttfärsen i formen och släta till ytan. Ställ in i ugnen och stek 15 minuter.
    4. Ta bort stjälkfästet på tomaterna och skiva dem. Halvera och ansa paprikorna och skär dem i strimlor. Borsta av champinjonerna med hushållspapper och skär dem i tunna skivor.
    5. Ta ut köttfärsen ur ugnen, lägg på grönsakerna och droppa över resten av oljan. Sätt in köttfärsen i ugnen och stek ytterligare 20-30 min. Ta ut köttfärsen och skär den i 4 eller 8 bitar.
    6. Servera med sallad och baguette eller annat gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben