Falafel med tomat- och fetaostsallad, myntasås och bulgur eller pitabröd

Serverar: 4 portioner

Falafel med tomat- och fetaostsallad, myntasås och bulgur eller pitabröd

Ingredienser

  • 1 paket Falafel
  • Sallad
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 kruka ruccola
  • 200 g fetaost
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sås
  • 1 kruka mynta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl yoghurt 10 %
  • 2 dl bulgur eller 4 st pitabröd
  • Instruktioner

    1. Gör en sallad med tomat, rödlök och ruccola. Blanda en vinaigrette och smaksätt med lite honung, spiskummin, salt och svartpeppar. Häll dressingen över tomatsalladen och smula över fetaost.
    2. Gör en sås på matyoghurt, färsk hackad mynta, pressad vitlök och salt.
    3. Servera tomatsalladen och myntasåsen till falafel i pitabröd eller med bulgur.

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (2)

    Ganesh 21 mars 2010

    Det här är INTE ett recept på Falafel med myntasås och bulgur! Det här är ett recept på muntasås och bulgur. Var god ändra i beskrivningen! Falafel gör man ju själv....

    paraflax 27 april 2011

    Visst är det ett recpet på falafel med bulgur och myntasås. Ingenstans hävdas det att falafeln är hemgjord. Utan varmluftsugn är det mycket svårt att få perfekta falaflar utan att fritera. Om man stryker honungen, gör såsen på ett halft paket silken tofu och använder andra halvan i kuber istället för fetaosten så är rätten dessutom vegansk om man valt rätt falafel.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben