Passar som ett komplement till julmaten tex. Men kan så klart året runt =)
Ingredienser
500 g grönkål
½ gul lök
1-2 vitlöksklyftor
50 g riven ost (eller parmesan från påse)
50g fetaost
3 ägg
1 dl grädde
1 krm riven muskot
1 msk smör
Salt
Peppar
Instruktioner
- Tina grönkålen om du använder fryst, och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Hacka grönkålen fint. Smörj en ugnssäker form och sätt ugnen på 200°.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Vispa ihop äggen lätt och tillsätt grädde ochriven ost. Krydda med 1/2 tsk salt, peppar och nyriven muskot.
- Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull, löken ska mjukna men inte ta färg. Vänd ner grönkålen i löken, ta kastrullen från värmen och rör ner äggblandningen.
- Häll alltsammans i formen, strö över smulad fetaost och låt formen stå i ugnen i 20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)