Grönkålsgratäng

Serverar: 4 portioner

Passar som ett komplement till julmaten tex. Men kan så klart året runt =)

Ingredienser

  • 500 g grönkål
  • ½ gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 50 g riven ost (eller parmesan från påse)
  • 50g fetaost
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 krm riven muskot
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tina grönkålen om du använder fryst, och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Hacka grönkålen fint. Smörj en ugnssäker form och sätt ugnen på 200°.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Vispa ihop äggen lätt och tillsätt grädde ochriven ost. Krydda med 1/2 tsk salt, peppar och nyriven muskot.
    3. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull, löken ska mjukna men inte ta färg. Vänd ner grönkålen i löken, ta kastrullen från värmen och rör ner äggblandningen.
    4. Häll alltsammans i formen, strö över smulad fetaost och låt formen stå i ugnen i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben