Grönsaksgryta med quorn

Serverar: 4 portioner

En vegetarisk gryta som kan kompletteras med bröd, ris eller pasta.

Ingredienser

  • 1 st purjolök
  • 1-2 st morötter
  • 250 g haricots verts
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g quorn, i bitar
  • 1/2 dl rött vin
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, 290 g
  • 1 burk bönor, stora vita eller borlotti,400 g
  • Salt
  • Peppar
  • Matolja
  • Instruktioner

    1. Skiva purjolöken. Skala och skiva morötterna. Hetta upp olja i en gryta, pressa i vitlök, tillsätt quorn. Låt fräsa några minuter. Tillsätt morötter och purjolök och låt dem fräsa med en kort stund.
    2. Häll i vin, grönsaksbuljong och tomater. Sjud under lock i 5 minuter tills grönsakerna är knappt mjuka. Lägg i kronärtskockshjärtana med sitt spad och bönorna.
    3. Krydda och låt grytan bli genomvarm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben