Gubbröretårta

Serverar: 6-8 portioner

En salt och härlig kavringtårta, perfekt som förrätt eller vickning till kräftpartyt.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 200 g kavring
  • 8 ägg
  • 4 potatisar, kokta och kalla
  • ½ rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 6-8 ansjoviskryddade sillfiléer
  • 1½ dl gräddfil
  • 3-4 msk lättmajonnäs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 10-12 cocktailkapris eller 2 msk vanlig kapris
  • 1 knippe dill, valfritt
  • Instruktioner

    1. Smält smör i en kastrull och kör bröd i en matberedare eller mixer. Häll det smälta smöret över brödsmulorna och mixa lite till. Fördela brödblandningen i en form med löstagbar kant och tryck till så att det blir en jämn botten. Låt stå kallt i kylskåp medan du blandar de andra ingredienserna.
    2. Koka äggen tills de är ordentligt hårdkokta och låt dem svalna i kallt vatten. Hacka ägg och potatis och lägg i en bunke. Finhacka rödlök och gräslök och blanda ner det tillsammans med fint skurna sillfiléer. Tillsätt gräddfil och majonnäs och rör om. Smaka eventuellt av med lite salt och peppar.
    3. Ta bort kanten från formen och fördela blandningen ovanpå brödbottnen. Dekorera med kapris på toppen och eventuellt dill runt kanten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben