Gubbröretårta med forellrom

Serverar: 8 portioner

Cheesecake fylld med ägg, ansjovis och lök.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g kavring
  • 75 g smält smör
  • Fyllning
  • 1 burk ansjovisfiléer, 125 g
  • 1 gul lök
  • ½ dl hackad gräslök
  • 3 dl gräddfil
  • 250 g kesella
  • 2 msk ansjovisspad
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 4 gelatinblad
  • 4 hårdkokta ägg
  • Garnering
  • 100-150 g forellrom
  • Hackad gräslök
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smält smör. Häll över blandningen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna med handen. Låt stelna minst 1 timme i kylen.
    2. Finhacka ansjovisen och spara spadet. Skala och finhacka löken. Blanda ansjovis, lök, gräslök, gräddfil, kesella och ansjovisspad. Smaka av med salt och peppar.
    3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Värm försiktigt ca ½ dl av smeten i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinbladen smälta i smeten, ett i taget. Rör ner gelatinsmeten i ansjovisröran och blanda noga. Vänd sist ner hackade ägg.
    4. Häll fyllningen över bottnen. Låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med rom, hackad gräslök och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben